Vad är Bitcoin-mining?

Att skapa egna Bitcoins genom att använda program för att generera Bitcoins har varit möjligt sedan år 2009. Från början så var det en hobby som många trodde skulle kunna generera mycket pengar men det är näst intill omöjligt att som ensam Bitcoin-miners lyckas skapa det block som krävs för att kunna erhålla 12,5 Bitcoins.

Därför så har det istället skapats pooler dit man kan ansluta sig där massor av Bitcoins-miners hjälps åt för att gräva efter Bitcoin och om de lyckas så delar man på förtjänsten. För att kunna gräva Bitcoin så krävs det en speciell programvara, supersnabba datorer och en stor plånbok för elräkningen. När du sysslar med Bitcoin-mining så går det åt enorma mängder elektricitet samtidigt som dina datorer går på högvarv, vilket kräver kyla så att den inte skär ihop. Det krävs också en mängd datorer för att göra beräkningar för att skapa de hashtaggar som krävs för att kunna bygga det block som till slut är värt 12,5 Bitcoin, vilket i sig motsvarar drygt 9 miljoner svenska kronor.

”Det kan också vara värt att förhandla med ditt elbolag om elpriserna då Bitcoin-mining kräver enorma mängder med elektricitet”

Att skapa Bitcoin

Det är dyrt att syssla med Bitcoin-mining. När du skapar Bitcoin så behöver du köpa hårdvara som hanterar alla de tunga beräkningarna som behöver genomföras för hashtaggarna. Det kan också vara värt att förhandla med ditt elbolag om elpriserna då Bitcoin-mining kräver enorma mängder med elektricitet. Även om du lyckas skapa ett datornätverk som snabbt kan göra tunga beräkningar och även om du lyckas klara av att betala all elektricitet som din Bitcoin-mining kräver så finns det inga garantier för att du kommer att lyckas generera ett fullt block som ger dig 12,5 Bitcoin.